Over mij

Van jongs af ben ik al aan het tekenen en knutselen, echt in allerlei materialen. Na het afronden van mijn opleiding in bloemsierkunst heb ik na wat hobbymatige creatieve omzwervingen in 2007 het beeldhouwen ontdekt. Ik heb 12 jaar les gehad van vier verschillende kunstenaars, en tussendoor materialen workshops gevolgd. Van 2013 tot 2015 Het kunstzinnig beeldend leerproject gevolgd en diploma behaald. Ik ben nog steeds bij een beeldhouwgroep (coaching), omdat je veel van elkaar kunt leren, ideeen kunt opdoen maar wel op technisch gebied support kan krijgen. En het is gezellig!

Naast mijn part time baan treedt ik vanaf 2019 naar buiten met mijn beelden, en doe 1 a 2x per jaar mee met een expositie. Het samenspel van handen en geest vind ik een mooie uitdaging. Vooral natuurvormen inspireren mij, dit kunnen zelfs de kleinste details zijn. Ik kan gefascineerd raken door zachte, ronde of bijzondere vormen, hierna volgt er een heel proces, in mijn hoofd ben ik vaak heel lang aan het brainstormen voordat ik bezig ga met het volgende beeld.

Vervolgens schetsen, keuze van het materiaal en tenslotte noeste arbeid, ik hak alles handmatig.  Steeds probeer ik de grenzen op te rekken van mijn kunnen, en ik experimenteer ook graag met materialen en met materiaal combinaties.  Driedimensionaal werken en alles wat hierbij komt kijken vind ik dan ook fantastisch, in een beeldhouwwerk kan het onmogelijke mogelijk worden.

Werken in steen, of steen combinaties  voeren de laatste jaren de boventoon in voornamelijk gestileerde natuurvormen. Ieder stenen beeld is uniek d.w.z. er is er maar 1 van.

Heb je belangstelling, of een vraag, of wil je een beeld kopen neem dan gerust vrijblijvend contact op via de contact pagina.
Carla Kloppenburg
Aan het hakken