Carla Kloppenburg geboren in 1968. Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met creatieve vormgeving, echt in allerlei materialen. Ik heb een opleiding in bloemsierkunst afgerond.

Sinds 2007 houd ik mij in mijn vrije tijd gepassioneerd bezig met beeldhouwen, het samenspel van handen en geest vind ik een mooie uitdaging.  In de loop van de jaren heb ik mij ontwikkeld in vormgeving van steen, was, klei, brons, hout, kunststof, gips en cement en vele andere materialen, en mij de techniek eigen gemaakt. Ik heb les gehad van diverse kunstenaars, zoals Michel Bongertman, Anthea Simmonds, Robert Bosari en Frans van der Ven.

Menselijkheden, maar vooral dingen uit de natuur inspireren mij, dit kunnen ook de kleinste details zijn. Ik kan gefascineerd raken door zachte, ronde of bijzondere vormen, hierna laat ik me meevoeren door mijn eigen fantasie. Steeds probeer ik de grenzen op te rekken van mijn kunnen, en ik experimenteer ook graag met materialen en met materiaal combinaties. In mijn hoofd ben ik vaak al heel lang aan het brainstormen voordat ik bezig ga met het volgende beeld. Driedimensionaal werken vind ik dan ook fantastisch, in een beeldhouwwerk kan het onmogelijke mogelijk worden.

Werken in steen, of steen in combinatie met ander materiaal voert de laatste jaren wel de boventoon. In steen werk ik vaak vooral abstract, figuratief in ander materiaal.

Alles is handgemaakt. Alle stenen beelden zijn met de hand gehakt en geschuurd, behalve voor de sokkel komt er geen machine aan te pas.

Heb je belangstelling, of een vraag, neem dan gerust contact op via de contact pagina. Ik vind het leuk als je in een reactie plaatst, wat je van mijn werk vind!