Carla Kloppenburg (1968) is vanaf jongs af aan al bezig met creatieve vormgeving, echt in allerlei materialen. Ik heb een opleiding in bloemsierkunst afgerond. In 2007 ben ik gaan beeldhouwen, dit bleek mijn passie te zijn. In de loop der jaren heb ik les gehad van diverse kunstenaars, ieder met eigen vakgebied. Zo heb ik mij ontwikkeld in vormgeving van steen, was, klei, brons, hout, kunststof, gips en cement en vele andere materialen, en mij de techniek eigen gemaakt.

Tegenwoordig houd ik mij part-time bezig met beeldhouwen, het samenspel van handen en geest vind ik een mooie uitdaging. Vooral natuurvormen inspireren mij, dit kunnen zelfs de kleinste details zijn. Ik kan gefascineerd raken door zachte, ronde of bijzondere vormen, hierna volgt er een heel proces, in mijn hoofd ben ik vaak heel lang aan het brainstormen voordat ik bezig ga met het volgende beeld. Vervolgens schetsen, keuze van het materiaal en tenslotte noeste arbeid.  Steeds probeer ik de grenzen op te rekken van mijn kunnen, en ik experimenteer ook graag met materialen en met materiaal combinaties.  Driedimensionaal werken en alles wat hierbij komt kijken vind ik dan ook fantastisch, in een beeldhouwwerk kan het onmogelijke mogelijk worden. Werken in steen, of steen combinatie’s  voeren de laatste jaren de boventoon in voornamelijk gestileerde natuurvormen.

Alles is handgemaakt. Alle stenen beelden zijn met de hand gehakt en geschuurd, behalve voor de sokkel komt er geen machine aan te pas. Heb je belangstelling, of een vraag, neem dan gerust contact op via de contact pagina.